Rembrandt Nyomában

Amszterdam-Hága

5 nap2021 szept. 22 -
2021 szept. 26

Rembrandt Harmenszoon van Rijn a németalföldi festészet legkiemelkedőbb alakja. Hogyan vált egy leideni molnár fiából az amszterdami elit legkeresettebb portréfestője? Milyen volt az élet a nyüzsgő kereskedővárosban a festő korában? Utunk során nem csak ezekre a kérdésekre kapunk választ, de az is kiderül, hogy milyen sört ivott Rembrandt...

Rembrandt év 2019

Rembrandt halálának 350. évfordulójáról számos kiállítással emlékeztek meg Hollandia szerte. A 2019-es év legnagyobb érdeklődéssel követett eseménye mégsem valamelyik nagyszerű tárlat, hanem a művész legismertebb alkotásának az Éjjeli őrjáratnak a tudományos vizsgálata lett. A festmény szkennelése és várhatóan majd a restaurálása is a látogatók előtt, a kiállítótérben egy üveg fal mögött zajlik. A Rijksmuseum folyamatosan értesíti a nagyközönséget a vizsgálat eredményeiről. A szkennelésről itt láthat egy rövid videót.

Programok napi bontásban
2021 szept. 22. Sz
Érkezés Amszterdamba- Séta a Dam téren és hajózás az amszterdami csatornákon- Közös vacsora
A várossal való ismerkedés leglátványosabb módja egy hajóút. Az amszterdami csatornákon hajózva Amszterdam legérdekesebb arcával találkozhatunk először és alapos bevezetést kapunk a város történetébe is. ARTutazásunk első napját egy közös vacsorával zárjuk.
2021 szept. 23. Cs
Rembrandt háza- Joodse Buurt - Sajtkóstoló - Belvárosi séta - Virágpiac - Oude Kerk
Rembrandt életművével való ismerkedést nem kezdhetnénk jobb helyen mint abban a házban ahol több mint 20 évet élt, alkotott, tanított. A múzeum után sétát teszünk a környéken, a zsidó negyedben, melynek lakói Rembrandt számtalan művét ihlették. Ebédidőben megpihenünk egy sajtkészítő műhelyében és megkóstoljuk legkülönlegesebb sajtjait. Belvárosi sétánk során útba ejtjük a Virágpiacot majd ellátogatunk az Oude kerk templomba, a protestáns képrombolások egyik helyszínére. Rembrandt itt kötött házasságot Saskia Uylenburgh-al és itt található a fiatalon elhunyt Saskia végső nyughelye is.
2021 szept. 24. P
Rijksmuseum - Múzeumnegyed - Leidseplein - Sörkóstoló
A délelőttöt a Rijksmuseum-ban töltjük ahol Rembrandt legnépszerűbb festményei - Éjjeli őrjárat, Zsidó menyasszony, Posztós céh elöljárói - mellett tanítványai és kortársai alkotásaival, Németalföld 17. századi remekműveivel ismerkedünk. Délután a Múzeumi negyed és a szórakozó negyed érintésével egy elismert amszterdami sörfőző mester sörbárjába sétálunk. Megkóstoljuk legkiválóbb söreit és az általa ajánlott egyéb holland sörkülönlegességeket. Előadásából arra is fény derül milyen söröket fogyaszthatott Rembrandt.
2021 szept. 25. Sz
Hága - Mauritshuis- Parlament - Prins Willem V. Galéria - Scheveningen
Reggeli után vonattal Hágába utazunk ahol az 'Aranykor' másik legfontosabb gyűjteményét a Mauritshuis-t látogatjuk meg. Ebben a csodás múzeumban őrzik többek között Vermeer Lány gyöngy fülbevalóval című festményét, Rembrandt Dr.Tulp anatómiai leckéje című alkotását és több önarcképét, valamint a néhány éve Pulitzer díjjal kitüntetett Aranypinty című könyvet inspiráló Carel Fabritius festményt is. Belvárosi sétánk fő látványossága a holland parlament épületei, melyek apropóján a mai államszervezetről és a királyi családról is beszélgetünk majd. A napot Scheveningenben, Hága tengerparti részén zárjuk, ahol nagyszerű halételeket kóstolhatunk a parti sétány éttermeiben.
2021 szept. 26. V
Van Gogh múzeum - Palacsintázás - Fakultatív programok
Vincent van Gogh csodálta Rembrandt művészetét, kedvenc festménye a Zsidó menyasszony volt. Artutazásunkból természetesen nem maradhatnak ki Vincent képei sem, hiszen ő is Rembrandt nyomában járt...A Van Gogh múzeum állandó kiállítása mellett megtekintjük az 'In the picture' elnevezésű időszakos tárlatot is, melyen arcképeket, önarcképeket látunk a művésztől és kortársaitól. Utolsó közös programként a magyartól nagyban különböző holland palacsintát ebédelünk, melynek több tucat ízesítése ismert. Délutánra fakultatív programokat ajánlok, igény szerint tárlatvezetéssel. Megtekinthető még az Anne Frank ház, a Hermitage Amsterdam, a szentpétervári Ermitázs nyugat-európai kiállítóhelye illetve a Van Loon múzeum, egy 17. századi patrícius csatorna menti palotája, mely hű képet ad a korabeli lakberendezésről és életformáról.
Ár részletei
Az ár tartalmazza
- a szállást 2 ágyas szobákban, Amszterdamban, 4 csillagos szállodában, reggelivel
- az első napi hajóút és vacsora árát
- a sörkóstolót
- a sajtkóstolást
- a palacsinta ebédet az utolsó napon
- utazást Hágába
- az összes múzeumi belépőjegy árát
- az Amszterdamon belüli utazások árát
- a ötnapos út szervezésének és lebonyolításának árát
- az idegenvezetést és a múzeumi tárlatvezetéseket

A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET MIATT AZ UTAZÁSOKRA EGY KÉSŐBBI IDŐPONTTÓL LEHET MAJD JELENTKEZNI. IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS A FOGLALÁSOK MEGNYITÁSÁRÓL AZONNAL ÉRTESÍTJÜK!
Az ár nem tartalmazza
- a Budapest-Amszterdam-Budapest utazás költségét
- a fentieken kívüli további étkezések árát
- a fakultatív programok árát
- a kötelező utasbiztosítás árát
A jelentkezés partnerünk, a Helian Utazási Iroda weboldalán keresztül lehetséges! Bővebb információ itt!

Jelentkezem!
Fontos információk

- az utazás minimum 8 maximum 14 fővel indul el

- az Amszterdamba utazás egyénileg történik


- szállásunk egy kellemes 4 csillagos modern szálloda, mely Amszterdam belvárosának peremén helyezkedik el. A programok megközelítéséhez villamost használunk, melynek megállója a hotel mellett található.

- az utazáson csak érvényes utasbiztosítással lehet részt venni, melynek megkötése az utas feladata

 

A járványügyi helyzet miatt az utazásokra egy későbbi időponttól lehet majd jelentkezni. Iratkozzon fel hírlevelünkre és a foglalások megnyitásáról azonnal értesítjük. 

 

Tünde egyszerre professzionális, és teszi személyessé és átélhetővé a múzeumi élményt. A vele töltött idő tanított meg rá, hogyan válik a szépművészet megközelíthetővé.
Ádám
Tünde segít belehelyezkedni abba a korba és szituációba, amikor és ahogyan a kép megszületett. Sokkal árnyaltabban és elevenebben jelennek így meg az alkotások; az ember közelebb kerül hozzá, hogy megértse, mitől zseniális a kép, amely előtt áll. Érdekes és befogadható magyarázatok egy remek művészettörténésztől.
Sándor